Asie, Evropa, Amerika…

… nebo také Hanoj, Karlsruhe, New York. Na třech kontinentech hrají čeští šachisté v různých turnajích. Tedy vlastně hrají a hráli, protože v Hanoji už se dohrálo 🙂 .

 

Vojta Plát první velmistrovský turnaj v Hanoji „projel“. V turnaji „Hanoi GM2 Chess Tournament“  už to však bylo mnohem lepší a nebýt prohry v prvním kole, dostal by se Vojta na „bednu“  :usmev: .

Dvě kola před koncem byl Vojta v tabulce na čtvrtém místě a v osmém kole jej čekal Filipínec Daniel Quizon, s nímž Vojta černými figurami remizoval. Quizonovi remíza stačila nejen na zisk normy GM, ale i na vítězství v turnaji (společně s Mohammadem).

V posledním kole Vojta bílými přehrál vietnamského IM Daa. Zajímavé jsou převody jezdců, které oba hráči začali realizovat od třináctého tahu  :usmev: . Ukázalo se, že převody bílého měly větší smysl.
Výhrou v posledním kole se Vojta dostal na konečné čtvrté místo.

 

 

 

Konečná tabulka:

 

Odkazy:

Výsledky na chess-results
Online na lichess.org


 

Velmistři na turnaji Grenke Chess Classic odehráli další dvě kola.
Carlsen si „povinnou“ výhrou s Fridmanem a remízou s Tingem Li-ženem udržuje první místo.

Velmi dobře zahrál Richard Rapport. V sedmém kole porazil Tinga Li-žena a v osmém dostal „dáreček“ od Keymera, který si v časové tísni nalezl do matu.

 

 

 

 

Tabulka po osmém kole (screenshot z TWIC):

 

Dvě kola se hrála i v openech (jen první den se hrálo jedno kolo). České fanoušky můžou těšit výkony našich mladých hráčů.

Po pěti kolech mají v openu „A“ Vašek Finěk, Richard Stalmach a Adam Frank čtyři body, přičemž Finěk a Frank zatím neprohráli. Třetím neporaženým českým hráčem v tomto turnaji je Jirka Bouška, který vyhrál v prvním kole a pak čtyřikrát remizoval.

Výsledky a nasazení českých hráčů pro další kolo:

 

V turnaji open „B“ si dobře vedou Jan Bára a Andrey Chernyy, kteří se se čtyřmi body z pěti partií drží na špici turnaje.
V openu „C“ nemá Česká republika žádné zastoupení.

 

Odkazy:

Web turnaje
Online na lichess.org (od 15:00)
Online open „A“
Výsledky na chess-results
Výsledky open „B“


 

Nějak se nám naši „mladí“ hráči rozlítali po světě  :usmev: .

Vojta Plát se přesunuje z kontinentu na kontinent jako by celý život nic jiného nedělal a teď se k němu (na dálku) přidal i Štěpán Žilka, který vyrazil do New Yorku na uzavřený velmistrovský turnaj „1000GM 2024 NY GM/IM Spring Invitational“ .

 

 

 

 

Štěpán je jedním ze tří zahraničních velmistrů v turnaji „A“ a vede si zatím velmi dobře. Po sedmém kole, které se hrálo dnes v noci našeho času, má Štěpán 4.5 bodu a dělí se o druhé místo. Tabulka z chess-results je po šestém kole, kdy se o první místo dělili tři hráči. V sedmém kole Štěpán remizoval a remizoval i Lomasov. „Utrhl“ se Američan Robert Shlyakhtenko, který vyhrál a má půlbodový náskok.

Štěpán hraje své „bezpečné“ šachy a trpělivě čeká na chyby soupeřů. V pátém kole se dočkal, Maximillian Lu mu bezelstně odevzdal figuru  :usmev: .

 

 

 

Tabulka po šestém kole:

 

Odkazy:

Web turnaje
Výsledky na chess-results
Online na lichess.org

 

 

Loading

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x