Wijk skoro v půlce

Půlkou myslím polovinu turnaje, takže nehledejte nějaké dvojsmysly 🙂 . Dnes opět kooperace, já píši, Tadeáš komentuje…. (na Davida Navaru si budete muset počkat, až se naučí další cizí jazyk 😀 ).

Na turnaji Tata Steel může každý pozorovatel vidět, jak funguje „strategie zlepšování“  :usmev: .
Po úvodních kolech, kdy bylo remíz poskrovnu, se hráči dopracovali až k remízovému 4.kolu. V pátém kole jsme pak viděli jeden rezultát, v šestém už dva…a bude-li to takto pokračovat, pak brzy budou i kola bez remíz (čemuž asi nikdo nevěří).

V šestém kole se sice urodilo dost remíz, ale partie byly hodně zajímavé.
Sám jsem byl zvědavý na partii Duda-Carlsen. Proč? Protože se mi zdá, že Magnus má celkem problém s mladými agresivními hráči. Je to sice jen můj dojem, ale když se podíváte na výsledky MC proti Dubovovi nebo Dudovi, pak to není až tak „ujeté“.

Partií Duda-Carlsen se bude zabývat Tadeáš Kriebel. Stejně tak se bude věnovat i další partii, která byla neméně zajímavá: Van Foreest-Anton Guijarro, kterou lakonicky „okomentoval“ můj šachanistický přítel Honza Repák slovy: „Nikomu nejde do hlavy, jak se dostala věž z a8 na pole h5, ale mně je to celkem jasné.“  :smich:
A Tadeáš přidá ještě malou analýzu partie Dončenko-Firúzdža.

Z uvedeného vyplývá, že já bych měl „okecat“ zbývající partie  :usmev: , což tímto činím.

Jesipenko hrál bílými figurami s Anishem Girim. Andrej hrál sice solidně, ale tak nějak nenáročně. Giri neměl velký problém s vyrovnáním hry a  partie skončila celkem nudnou remízou.
(Tedy aspoň mě to nezvedlo ze židle…)

Asi jen málokdo by čekal bratrovražedný boj mezi klubovými kolegy (1.Novoborský šachový klub) z naší Extraligy. Pentala Harikrishna mohl usilovat o výhru s Radkem Wojtaszkiem. V partii měl jednu chvíli dokonce pěšce navíc, ale to byla spíše jen taková návnada pro krvežíznivé fanoušky. Do výhry bylo dost daleko.

MVL (Maxime Vachier-Lagrave) hrál s Aryanem Tarim. Místo komentáře jeho šťastné remízy bílými figurami si opět vypomohu komentářem „znalce“ Honzy Repáka: „MVL se asi šetří na kandidáty. Pokud se s jeho „štěstím“ vůbec někdy dohrají. “

Věčný bojovník Fabiano Caruana dřel černými s „uprchlíkem“ Nilsem Grandeliem (Grandeliusem,  dle libosti). A vydřel remízu.

 

Nils je po šesti kolech v čele turnaje, ale za sebou má celou smečku pronásledovatelů. Až na Carlsena má ale celkem „příjemný“ los, dá-li se vůbec takhle nazvat mlýnice hráčů z první světové stovky.

A slovo má mistr  :usmev: (IM Tadeáš Kriebel).

 

 

 

 

 

Tabulka po 6.kole a odkazy  :usmev: .

 

Odkazy

 

 

 

5 3 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x