Aimchess US Rapid

Kromě turnajů v reálném prostředí se hraje i na internetu. Dobíhá například Carlsenova série Champions Chess Tour. Včera začal na serveru chess24.com poslední turnaj této tour-Aimchess US Rapid. Po něm už se koná od 25.9. pouze finále deseti hráčů.

 

A kdo bude hrát ve finále?
Vítězové tří hlavních turnajů (Major) tour, což byly turnaje Airthings Masters, kde zvítězil (a kvalifikoval se do finále) Tejmur Radžabov, dále Magnus Carlsen Invitational s vítězem Anishem Girim a ve třetím hlavním turnaji FTX Crypto Tour vyhrál Magnus Carlsen.
Tito tři vítězově se tak kvalifikovali do závěrečného turnaje. Kromě nich postoupí pět nejlepších hráčů celé tour ( prozatím to jsou: So, Aronjan, Nepomňašči, Nakamura a Vachier-Lagrave, viz tabulka) a na divokou kartu dva hráči z řad nejlépe umístěných „ambassadorů“, kteří se nekvalifikovali jiným způsobem. Předpokládám, že „ambassadory“ se myslí hráči, kteří se do tour dostali z „mládežnické“ Julius Bär Challengers Chess Tour.

Finále se nebude hrát vyřazovacím způsobem, ale deset hráčů sehraje každý s každým jeden minizápas sestávající ze čtyř rapid partií (v případě remízy, dvě blicky a armageddon).

Online turnaj Aimchess US Rapid má za sebou prvních pět kol kvalifikace. Seznam účastníků je patrný z tabulky (screenshot ze serveru The Week In Chess).

 

Z tabulky je jasné, kdo má šance na postup mezi osm nejlepších ve vyřazovací fázi. Ale pozor, hráči mají před sebou ještě deset kol.

Dvě partiové ukázky zakončené maty  :usmev: s Magnusem Carlsenem v „hlavní roli“. Jednou mat dostal, podruhé dal.

 

 

 

Turnaj nám tak trochu koliduje s probíhajícím ME jednotlivců, ale kdo chce, může jej sledovat od 17:00 přímo na serveru chess24.

5 1 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x