Dnes poslední kolo

V předposledním kole to s českými týmy nevypadalo moc dobře. Muži hráli s Islandem, ženy s Itálií.

 

David Navara na první šachovnici je jistota. Bylo tomu tak i proti Islandu. Hjorvara Steinna Gretarssona přehrál už v zahájení a postupně svou převahu zvětšoval. V koncovce jistě mohl hrát o něco lépe, ale to je jen názor počítačové „obludy“ Stockfishe. Davidova cesta byla zcela správná.

 

 

Thai Dai Van Nguyen hrál s Hannesem Stefanssonem. Postavil černými pevnou pozici a čekal na soupeřovu chybu. Dočkal se (48.Sd7), ale na výhru to nestačilo.

 

 

Partie Žilka-Hjartansson byla typická „houpačka“. Nahoru a dolů za obě strany  :usmev: . Po zahájení stál Štěpán o něco lépe, pak však přišel blundr 31.Dxb4?? a karta se obrátila. Ruku do ohně bych za to nedal, ale v koncovce měl zřejmě větší šance černý. Bílý však hrál vynalézavě a když černý v koncovce chyboval, získal Štěpán pro ČR důležitý bod.

 

 

Dost podivně stál po zahájení i Vojta Plát s Gudmundurem Kjartanssonem. Koncovka, do níž partie přešla, vypadala pro černého dost nahnutě. Vojta však partii udržel a Česká republika tak porazila Island 3-1.

 

 

 

Hodně napínavý byl zápas našich dívek s Itálií. Sledoval jsem jej online, ale doposud jsem se nedostal ani k „rychlému průletu“ partiemi  :smutek: . Konečná remíza je uspokojující pro český tým, protože v několika okamžicích to vypadalo na 3-1 (nebo 3.5-0.5) pro Italky. Snad jen Magda Miturová stála lépe, zbytek se mi v určitém okamžiku moc nelíbil.

Partie bez komentáře  :usmev: .

 

 

 

 

 

 

V posledním kole čekají naše týmy Norové (muži) a ženy čeká silná Arménie. Ženy tak zahajovaly i končí turnaj s týmy, které patřily k favoritům  :usmev: .


 

Odkazy:

Web organizátorů

Partie online na chessbomb.com (mužiženy)

Live na chess24.com (mužiženy)

Livestreamy na Youtube pořadatelů: ZDE

Výsledkový servis turnajů na chess-results.

5 1 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x