Partie Davida Navary

Před rokem jsme na platformě Chess.com bojovali o světovou medaili. České družstvo se utkalo s týmem Srbska, naším největším rivalem v evropských a světových online soutěžích.

Srbů jsme se celkem obávali. Představovali pro nás neúprosné Borgy, jejichž síla spočívala nejen za šachovnicí, ale i ve veřejném chatu, kde se téměř celé společenstvo dohadovalo na jakési strategii. Naše posádka se však v čele s kapitánem Jeanem-Davidem Navaro von Picardem s Borgy skvěle vypořádala a zaslouženě získala první místo.

Se vší drzostí jsem si dovolila zanalyzovat kapitánovu partii, ve které Davidovy bílé figury vypálily fázery na maximum:

Davide, jestli jsem v něčem porušila Základní směrnici Hvězdné flotily, tak přebírám za svůj čin plnou odpovědnost. Jsem připravena čistit replikátory.

Pokus o karikaturu – myslím, že k replikátorům si mohu přičíst ještě staromódní drhnutí podlahy kartáčkem na zuby⁠

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
1 komentář
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Jim Vasilis

Dovolím si ještě doplnit, co k pozici říká Stockfish. Černý měl být důsledný a ve 14.tahu hrát g4, v 16.tahu bylo lepší …Ve8. David zvolil v 18.tahu slabší braní dámou, černý pak mohl i zkusit vzít střelcem na h3. Prohrávající chybou bylo asi 19…Df6, přitom po Jf5 nebo Vc8 by byl výsledek otevřený. No ale je to blesková partie, buďme rádi, že David pomohl našemu týmu a přejme si, aby se jemu i dalším našim hráčům dařilo na mistrovství Evropy, které dnes začalo ve Slovinsku.

1
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x