Osm

Neznám nikoho, kdo by neznal americký film Sedm statečných (1960 a 2016). Byla to „předělávka“ japonského filmu Sedm samurajů (1954). V roce 1988 pak vznikla ještě česká parodie volně inspirovaná těmito díly, Sedm hladových 🙂 .
Zdálo by se, že sedmička je magické číslo, ale docela nedávno (2015) natočil Quentin Tarantino Osm hrozných (The Hateful Eight) o bandě desperátů, což byla typická tarantinovská řežba.
Dnes začíná ve švédském Malmö podobná řežba, ale u šachových stolů 🙂 . Nebude chybět ani reprezentant ČR David Navara.

Do Malmö organizátoři pozvali na turnaj TEPE SIGEMAN & CO CHESS TOURNAMENT osmičku hráčů, kteří mezi sebou sehrají sedmikolový turnaj tempem 90/40 + 30 s přídavkem 30 sekund od prvního tahu.

Pečlivě vybírali hráče, kteří hrají zajímavé šachy. Na uvítací straně turnaje stojí doslova:

As usual, only players known for playing interesting games have been invited, and we would like to congratulate all chess fans on the opportunity to once again see world-class chess live. Do not miss the opportunity to visit Malmo Live and follow the games live, guided by our commentators, Swedish GM Stellan Brynell and Dutch GM Erwin l’Ami. For those who are not able to visit Malmo Live during the games, it will of course be possible to follow all games live on the Internet (www.tepesigemanchess.com).“

(Volně přeloženo: „Jako obvykle byli pozváni pouze hráči, kteří jsou známí tím, že hrají zajímavé šachy, a my bychom rádi poblahopřáli všem šachovým fanouškům k možnosti opět vidět naživo šachy světové úrovně. Nenechte si ujít příležitost navštívit Malmo Live a sledovat partie v přímém přenosu, kterým vás provedou naši komentátoři, švédský GM Stellan Brynell a nizozemský GM Erwin l’Ami. Pro ty, kteří nebudou mít možnost navštívit Malmo Live v průběhu partií, bude samozřejmě možné sledovat všechny partie živě na internetu (www.tepesigemanchess.com).

Hraje se od 3. do 9.května od 15:00, kromě pátého kola, které začíná už ve 14:00 a sedmého kola, ketré se hraje od 12:00.

Koho v turnaji uvidíme?

  • Jorden van Foreest (Nizozemsko)
  • Michael Adams (Anglie)
  • David Navara (Česká republika)
  • Alexej Širov (Španělsko)
  • Saleh Salem (Spojené Arabské Emiráty)
  • Arjun Erigaisi (Indie)
  • Nils Grandelius (Švédsko)
  • Hans Niemann (USA)

 

V prvním kole (dnes od 15:00!) čeká Davida Saleh Salem. David bude mít černé figury.
Los jednotlivých kole je patrný ze screenshotu z chess-results.

 

Snad není třeba dodávat, kterému „bojovníkovi“ budeme fandit  :mrknuti: .
GO, DAVID, GO!  :cze:  :prvni:  :pohar:

 

Odkazy:

Web pořadatele
Online přenos na chess24.com
Výsledky na chess-results

 

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
2 komentáře
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Kamča

Ty karikatury jsou fakt božácký 😀

2
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x