Konec a začátek

  • Superbet Chess Classic Romania 2022
  • Mistrovství ČR jednotlivců (open)
  • MČR žen v rapid šachu

 

V Bukurešti se dohrává bohatě dotovaný turnaje Superbet Chess Classic Romania. Desítka hráčů dnes zasedne k poslednímu kolu, aby se rozdělila o cenový fond ve výši 350 000 dolarů (1.cena 100 000 dolarů).

 

Ve všech turnajích Grand Chess Tour je sice zakázáno nabízet nebo přijímat remízy, ale z doposud odehraných čtyřiceti partií skončilo v Bukurešti remízou 67.5% partií (27 ze 40)  :usmev: .

V turnaji se hodně daří americkým hráčům. Není to nic překvapivého, protože z deseti účastníků hned čtyři hráči reprezentují USA.
V čele jsou po osmém kole s pěti body Wesley So a Levon Aronjan. Aronjan bude mít v posledním kole bílé figury s Mameďarovem, So bude hrát černými s Dominguezem.

Aronjanovi je v turnaji silně nakloněna bohyně Caissa (nebo jiný šachový bůžek  :smich: ).
V šestém kole si s ním například nalezl do matové sítě Vachier-Lagrave, v osmém kole zase Nepomňašči nedotáhl do konce jasně vyhranou pozici a Aronjan se zachránil.

 

 

 

Tabulka před posledním kolem:

 

Odkazy:

Web pořadatele
Online na chess24.com


 

Nostalgická vzpomínka na devadesátá léta, kdy byl internet skoro ještě v plenkách a kdejaký uhrovitý žáček tvořil svůj „web“ klikem na tlačítko pro převod textu z textového editoru (nejčastěji Microsoft Word) do html kódu  :usmev: .
Tak na mě působí webové stránky pořadatele MČR jednotlivců, které se ode dneška hraje v Ústí nad Labem. A upřímně si myslím, že takovýmto „devadesátkovým“ stylem je obsah tohoto webu tvořen, ale svůj účel plní.
Dají se na něm najít informace k MČR.

Do turnaje je k dnešnímu dni přihlášeno 48 hráčů.
Turnajovou jedničkou bude GM David Navara, který už má na svém kontě celkem deset titulů z MČR. Favoritem bude samozřejmě i letos, ale to ještě nic neznamená.
Své kvality bude muset dokázat v devítikolovém turnaji hraném švýcarským systémem s „klasickým“ tempem hry (90/40 + 30 minut do konce s přídavkem 30 sekund od prvního tahu).

Trochu nepříjemné je, že na webu pořadatele zatím nikde nevidím, kde se bude turnaj přenášet online  :smutek: . Jen na webu ŠSČR je odkaz na live.chessbase.  ale času je dost, vždyť se začíná až za několik hodin  :smich: .

Snad se dočkáme i přenosu na jiných platformách (lichess, chess24 nebo followchess), protože live.chessbase „selhává“ častěji než ostatní.

 

Odkazy:

Web pořadatele
Online (?)
Online na chess24.com

Před malou chvílí byl přidán odkaz na online přenos MČR na platformě chess24.com.


 

Pokud se nemůžete dočkat zahájení MČR, pak můžete sledovat právě probíhající MČR žen v rapid šachu, které se koná v České Třebové.

Odkazy:

Mistrovství ČR žen v rapid šachu, Česká Třebová

Online na chess24.com

Loading

5 1 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x