Docházejí síly?

Ve včerejším osmém kole ME žen se našim ženám a dívkám moc nedařilo, ale každý den není posvícení 🙂 .

 

V „normálních“ openech se obvykle končí po devátém kole. ME žen se však hraje na jedenáct kol a všichni dobře víme, že o dobrém výsledku rozhoduje hlavně finiš.
Deváté kolo se hraje právě teď, ale po včerejším osmém kole to nevypadá na nějaký výraznější úspěch našich barev.

Tereza Rodshtein remizovala černými s Němkou Larou Schulze. Mohla to být pohodová remíza, ale nebyla, protože Terka se v jednom okamžiku trochu přepočítala a přišla o pěšce, ale její soupeřka nedokázala tuto výhodu uplatnit.

Tragickou partii sehrála Natálie Kaňáková. Dina Belenkaya, reprezentující Izrael, byla v zahájení prohraná, ale Natálie si pak „zakombinovala“ (30.Vxg7??) a o svou výhodu přišla. V závěru pak nalezla věží do vidličky (82.Vg5??), přišla o kvalitu a to byl konec.

 

 

Arménka Susanna Gaboyan si bez větších problémů poradila s Petrou Sochorovou.

Julia Movsesian dostala dáreček  :usmev: od Rakušanky Jasmin-Denise Schloffer. Černá si naběhla na známý trik, po 33. … Dd5?? přišla o materiál a celý bod.

 

 

Pokud se nepletu, tak to není první věžovka, kterou Eliška Richtrová pokazila, ale v partii s Filipou Fortunou Pipiras to bylo do očí bijící  :smutek: .

 

 

Michaela Svobodová prohrála s Maďarkou Zsuzsannou Terbe dámskou koncovku. Nemusela, ale prohrála.

Anna Lhotská vyhrála černými s Chiarou Polterauer. Když se Rakušanka pokusila dokončit vývin, Abba předvedla svůj taktický postřeh..

 

 

Martina Folková si odpočinula v krátké remíze (17 tahů) s Italkou Elenou Sedinou.

Několik nepřesností a drobných chybiček v časové tísni stály bod Olgu Dvořákovou v celkem dobře hrané partii s Jelizavetou Hrebenščykovou.

Karolína Marková se dlouho držela se Stellou Sáňkovou ze Slovenska, pak se ale prosadila zkušenější slovenský hráčka.

Výborně zahrála Nataša Richterová, která vyhrála s Izraelkou Danou Kochavi. Partie skončila v 35.tahu, takže tentokrát nedošlo na časovku  :usmev: .

Katarzyna Dwilewicz suverénně přehrála Adélu Třasákovou a podobný průběh, tedy „na jednu branku“, měla i partie Luisa Bashylina-Anna Marie Koubová.

 

Anna Marie Koubová,
autor: AVE Chess

 

Sofie Přibylová zřejmě v časové tísni vyhodnotila chybně svou pozici. V koncovce těžkých figur měla sice o pěšce méně, ale černá měla slabého krále a partie mohla skončit remízou. Nestalo se, Sofie přišla o dalšího pěšce a Lucia Ševčíková nezaváhala.

 

 

Web turnaje
Online na lichess.org
Výsledky na chess-results
Youtube kanál ŠSČR
Fotogalerie na webu Zonerama

 

Loading

5 3 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
2 komentáře
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
lubomir1959

No, zatím výsledky našich žen nic moc, pro mě je zklamáním bodový zisk Koubové, která na olympiádě zahrála skvěle, ale ani Movsesjanová žádná sláva, rozhodně bych čekal daleko víc. Holt není každý den posvícení. Tento turnaj se našim barvám nevydařil, to mohu napsat už nyní, i v tomto turnaji se ukazuje, jak důležité je umět koncovky, zejména věžovky. A pak je otázka, jestli chyby pramení z neznalosti nebo spíš z nešachových věcí…

2
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x