Výsledková „vata“

Dubai Open 2023, Norway Chess Open 2023 a jeden mladý turnaj v Brně, který se konal teprve podruhé. To je „obsahová vata“ volného dne turnaje Norway Chess Masters.

 

Na devítikolový turnaj Dubai Open 2023 jsme se naposledy „podívali“ dvě kola před koncem. V čele byl po sedmém kole indický GM Chithambaram VR. Aravindh spolu s Yangyim Yuem. Aravindha však čekala v posledních kolech utkání se svými krajany Guptou a Erigaisim, Yu hrál v osmém kole s Erigaisim.

Byl to právě Erigaisi, který porazil Yua a v posledním kole remizoval s Aravindhem, čímž trochu zamíchal závěrečným pořadím. V konečném součtu získali čtyři hráči 6.5 bodu.
Dvě remízy v posledních kolech a nejlepší vedlejší hodnocení stačily Aravindhovi k udržení prvního místa v turnaji. Druhý skončil Sindarov, třetí byl Erigaisi a na čtvrtém místě skončil Matlakov hrající pod hlavičkou a vlajkou Ruské šachové federace.

Yangyi Yu prohrál v předposledním kole s Erigaisim, ale nakonec měl nejlepší vedlejší hodnocení z šestibodových hráčů a skončil na pátém místě. V této skupině skončil i hráč, kterého nešlo přehlédnout.
Mladý čínský hráč bez mezinárodního titulu Haowen Xue (Chao-wen Süe) má teprve 15 let a rating 2335, ale šachy už hraje na světové úrovni. V předposledním kole například výhrou „znechutil“ Hanse Niemanna, který po porážkách s Murzinovem a Yuem do posledního kola už ani nenastoupil.

 

 

Niemann už před tímto turnajem vypadl z „klubu 2700+“ (2695) a po tomto turnaji klesne ještě níž, protože odepsal ze svého ratingu dalších 17 ELO bodů.

Konečné pořadí (prvních 30 hráčů):

 

Odkazy:
Výsledky na chess-results


 

Nedílnou součástí festivalu Norway Chess jsou i dva open turnaje, jeden „velmistrovský“, druhý „amatérský“ .
O tom prvním openu pod názvem GM open už jsme zde také psali a to právě ve chvíli, kdy se v něm hrálo poslední kolo.
V desetikolovém turnaji nakonec remízou v posledním kole udržel své vedení švédský GM Platon Galperin a s osmi body vyhrál turnaj. Na druhém místě skončil IM Pawel Teclaf z Polska. Ten měl nejlepší vedlejší hodnocení ze skupiny sedmibodových hráčů. Třetí místo připadlo GM Vitaliji Savukovi (Švédsko), čtvrtý byl trochu překvapivě, ale zaslouženě, FM Aksel Bu Kvaloy z Norska. Na pátém místě skončila WIM Savitha Shri B. z Indie a na šestém místě byl poslední ze sedmibodových hráčů ukrajinský GM Konstantin Tarlev.

 

Odkazy:

Web turnaje
Konečná tabulka


 

Zajímavá tradice se zřejmě rodí v Brně.
Duras BVK Královo Pole a Bowling Brno uspořádali za sponzorské podpory partnerů Ing. Vlastimila Chládka, Top Moravia Health s.r.o., Továrek, Horký a partneři, advokátní kancelář s.r.o. a Mgr. Michala Vávry turnaj smíšených dvojic.

Dle propozic, které najdete pod tímto odkazem, se možná na některé dvojice ani nedostalo, protože turnaj byl limitován počtem třiceti dvojic.

V turnaji, jemuž „řediteloval“ Neklan Vyskočil a řídil jej rozhodčí Josef Bednařík, nakonec zvítězila „reprezentační“ dvojice Vojtěch Zwardoń-Nataša Richterová. Vojta s Natašou ani jednou neprohráli. Na svém kontě měli pět vítězství a čtyři remízy.
Druzí skončili Julia Movsesian a Vlastimil Chládek, kteří sice s vítěznou dvojicí remizovali, ale v sedmém kole prohráli s třetím týmem v pořadí, v němž hráli a s nikým neprohráli Marek Matyáš a Jana Šošovičková  :usmev:   .

 

Tabulka turnaje s konečným pořadím:

 

Odkazy:

Propozice turnaje
Výsledky na chess-results


 

 

 

Loading

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x